Afbeelding

Op bedrijfsbezoek bij K-teg

Project 3 in ons boek van Techniek bracht ons naar de verschillende fases in het tot stand brengen van een product en de tekening die erbij horen. Dus tijd om op bezoek te gaan in het bedrijf van papa.

Voor het bezoek vroeg hij me al hoe lang we daar gingen zijn. En daar begon hij spontaan zelf te plannen. We moesten voor het bezoek nog langs Genk en hij begon me te vragen hoe lang we reden tot Genk en hoe lang van Genk tot Kiewit, … En zo ging hij alles af. Dit vond ik al een eerste belangrijke les en eigenlijk bijna een sprong van de aarde tot de maan. Want zoals je vaak ziet bij iemand met ASS heeft ook onze zoon het niet zo gemakkelijk met plannen. Of met executieve functies zoals het zo mooi wordt gezegd in de theorie rond ASS. Dus nu nam hij zelf het initiatief om een planning te maken en ging hij zelf naar de info van de verschillende stappen vragen. Dit was me al veel belangrijker dan alle leerstof die hij die namiddag in zijn rugzak zou steken. Want geef toe, kunnen plannen is toch veel belangrijker in je verdere leven dan weten of iets nu een projectietekening wordt genoemd of een ploftekening. Op zo een moment ben ik zo blij met onze keuze voor thuisonderwijs. Want in het gewone onderwijs is hier gewoon geen tijd voor…. leerplannen moeten immer gevolgd worden en de inspectie wil zien dat alles behaald werd. Maar goed…. hoe gingen we te werk bij ons bedrijfsbezoek?

Op voorhand bekeken we in ons boek van techniek al even welke tekeningen er gebruikt worden bij het tot stand brengen van een product: schetsen, projectietekeningen, ploftekeningen, CAD-tekeningen, foto’s, … De opdracht was nu om op tocht te gaan met de iPad doorheen het bedrijf van papa en foto’s te nemen van de verschillende tekeningen en een zicht te krijgen op het productieproces. Dus dat leek me al een goed begin om meer dan 1 vak te betrekken, want hij moet zelf inschatten waarvan een foto te nemen en hij werkt me een iPad.

Een zicht op de foto’s die hij nam tijdens zijn bezoek aan K-teg van de verschillende tekeningen die ontstaan tijdens het proces.

Maar uiteraard kreeg hij die namiddag ook uitleg over de werking van heel wat verschillende machines.

Zo leerde hij hoe een frees werkte, een verlijmmachine, … Maar ook qua organisatie van een bedrijf stak hij heel wat op. Wie maakt de offerte, hoe wordt de productie aangestuurd, hoe weet elke werknemer wat hij moet doen, …. Hij zag dat IT al erg geïntegreerd is in het bedrijf van papa.

En nu gaan we de volgende les hiermee aan de slag. Want geef toe wat is er leuker dan het eens allemaal in werkelijkheid gezien te hebben in plaats van op een prentje in een handboek te leren.

Een gedachte over “Op bedrijfsbezoek bij K-teg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s